Instappen in een nieuw Chirojaar

Wie zijn chirojongens Rooierheide?

Elke zondagmiddag van 14u tot 17u trekken een 100-tal jongens uit Diepenbeek en omstreken naar de Regenbooglokalen op Heidestraat 159, beter bekend als het Chiroheem. De leiders van de Chiro geven daar elke week het beste van zichzelf om de leden een fantastische spelnamiddag te bezorgen.

Voor wie?

Alle jongens van 6 tot 18 jaar zijn meer dan welkom in onze Chiro. Kinderen die 5 jaar zijn en toch al naar de Chiro willen komen, mogen dit enkel als ze in het 1ste leerjaar zitten. Dit betekent dat ze de mentale leeftijd van een 6 jarige hebben wat belangrijk is voor onze Chiroverzekering.

We komen elke zondag samen in leeftijdsgroepen: de afdelingen. Elke afdeling heeft zijn vaste leiding voor het hele Chirojaar.

Leeftijd

Afdeling

Chiro van

1ste en 2de leerjaar

Sloebers

14u00 - 17u00

3de en 4de leerjaar

Speelclub

14u00 - 17u00

5de en 6de leerjaar

Rakkers

14u00 - 17u00

1ste en 2de middelbaar

Topppers

14u00 - 17u00

3de en 4de middelbaar

Kerels

14u00 - 18u00

5de en 6de middelbaar

Aspi's

14u00 - 18u00

Door wie?

De leidingsploeg bestaat uit jonge heren die 18 - 22 jaar oud zijn. Wie ze zijn, wat ze doen en bij welke afdeling ze staan? Dit kan je allemaal op deze pagina vinden. Deze energieke bende wordt ook bijgestaan door drie VB's (Volwassen Begeleiders) en een sterke oudleidingswerking.

Wanneer?

Vanaf de eerste zondag in september kunnen de leden bij ons weer naar de Chiro komen. In principe geven we elke zondag Chiro tot de laatste zondag van juni. Er zijn een paar uitzonderingen, maar deze worden altijd tijdig door gecommuniceerd.

Hoe word je lid?

Lidgeld

Het volledige lidgeld bedraagt voor alle leden 25 euro. Het gros hiervan wordt gebruikt om de leden te verzekeren. Daarover kan je hieronder meer lezen. Het resterende geld wordt gebruikt voor de aankoop van materiaal (knutselgerei, sport-en spelmateriaal,... ).

Nieuwe leden mogen uiteraard eerst enkele keren proberen voor ze zich officieel inschrijven. Voor een paar keer proberen zijn niet-ingeschreven leden ook verzekerd.

Inschrijvingen

In de eerste weken van het werkjaar gaat de leiding bij alle leden van hun afdeling langs om hen in te schrijven. Zo kunnen de ouders ook eens met ons kennismaken en kunnen bepaalde vragen eventueel opgelost worden. Het inschrijvingsgeld kan dan in cash betaald worden of al eerder via overschrijving. Hieronder staat ons rekeningnummer. Dit kan ook gebruikt worden om weekends en kampen te betalen.

REKENINGNUMMER: BE72 7351 0607 2316

Medische fiche

Om bij een ongeval of ziekte zo snel mogelijk te kunnen reageren heeft de leiding van elk lid hun persoonlijke en medische gegevens nodig. Het is zeer belangrijk om de leiding op de hoogte te brengen van eventuele noden van uw kind. U kan deze medische gegevens invullen op Stamhoofd, zo kan de leiding deze gegevens op een georganiseerde manier raadplegen en wordt eveneens uw privacy gerespecteerd. De leiding zal deze gegevens ook afdrukken zodat zij zelfs tijdens een technische storing snel en gepast kunnen reageren.

Als we langskomen met de bivakinschrijving, vragen we u deze fiche te controleren zodat deze medische gegevens zeker up-to-date zijn.

Hoe werkt de Chiroverzekering?

Indien uw kind is aangesloten bij de Chiro is hij tijdens de Chiro-gerelateerde activiteiten verzekerd door de Chiroverzekering. Deze verzekering wordt automatisch afgesloten door Chiro nationaal vanaf het moment dat je ingeschreven bent. De Chiro-gerelateerde activiteiten houden onder andere in:

 • Het vervoer met de fiets van en naar de Chiro (enkel de korste route tussen de lokalen en thuis).
 • De activiteiten op zondag (van 14u tot 17u of 18u).
 • De weekends & het bivak.
 • Aspi-fuif en Safari-party.
 • Ook leden die nog niet ingeschreven zijn en Chiro eens komen proberen, zijn voor een beperkt aantal zondagen verzekerd. De Chiroverzekering omvat 3 grote luiken:

  Ongevallen

  Bevat het belangrijkste luik. Onder ongeval" wordt verstaan: "een plotse gebeurtenis, waarbij je lichamelijk gekwetst wordt". Bij het dokstersbezoek dient de dokter een attest in te vullen (te verkrijgen bij de leiding), en de leiding dient een ongevalaangifte binnen te sturen bij de verzekering. "Ziekte" valt verder niet onder "Ongevallen".

  Burgerlijke aansprakelijkheid

  Wordt aangeroepen wanneer uw zoon per ongeluk iets stuk maakt van iemand anders. Of wanneer hij bijvoorbeeld iemand een duwtje geeft en die breekt een been. Dan bent u burgerlijk aansprakelijk. Burgerlijke aansprakelijkheid valt in principe ALTIJD onder uw eigen familiale verzekering. De Chiro geldt hier dus ook niet meer als tussenpersoon en u dient dan zelf de regelingen te treffen met de betrokken partijen. Ook wanneer uw zoon schade toebrengt aan Chiromateriaal of aan de lokalen berust u op uw eigen familiale verzekering. We vragen de ouders indien dit zich voordoet een degelijke en faire houding aan te nemen. Enkel wanneer u zelf niet beschikt over een familiale verzekering speelt de Chiroverzekering de 'familiale'.

  Rechtsbijstand

  Indien er een onenigheid is tussen beide partijen rond een geval van burgerlijke aansprakelijkheid, en de zaak zou voor de rechter verschijnen dan biedt de verzekering rechtsbijstand.

  Verder sluiten we buiten de standaard Chiroverzekering nog een aantal extra opties af:

 • Zo zijn vrijwilligers zoals ouders, familie, kennissen,... die komen helpen op Safari-party, Aspi-fuif, of andere activiteiten verzekerd.
 • Ook onze oud-leiding, die vaak nog een zondagje komt helpen, is verzekerd.
 • Indien je nog met vragen zit over de Chiroverzekering, aarzel dan niet om de hoofdleiding te contacteren.

  Contact

  hoofdleiding

  Naam

  Adres

  Telefoonnummer

  E-mail

  Tom Machiels

  Acacialaan 2,
  3590 Diepenbeek

  0479 99 49 79

  tom.machiels@live.be

  Dries Byloos

  Havenlaan 79,
  3590 Diepenbeek

  0478 07 83 60

  d.byloos@gmail.com

  Tom Machiels

  Adres:

  Acacialaan 2,
  3590 Diepenbeek

  Tel.:

  0479 99 49 79

  E-mail:

  tom.machiels@live.be

  Dries Byloos

  Adres:

  Havenlaan 79,
  3590 Diepenbeek

  Tel.:

  0478 07 83 60

  E-mail:

  d.byloos@gmail.com

  Tom Machiels

  Adres:

  Acacialaan 2,
  3590 Diepenbeek

  Tel.:

  0479 99 49 79

  E-mail:

  tom.machiels@live.be

  Dries Byloos

  Adres:

  Havenlaan 79,
  3590 Diepenbeek

  Tel.:

  0478 07 83 60

  E-mail:

  d.byloos@gmail.com

  Je kan ons ook bereiken via info@chirojongenshei.be of via chirojongenshei@hotmail.com.

  Privacy

  In onze privacyverklaring kan u lezen hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

  Werking

  Sloebers-Toppers : 14u-17u

  Kerels & Aspi's : 14u-18u

  Adres

  Heidestraat 159,

  3590 Diepenbeek