Sloebers

Leeftijd: 6-8 jaar

De jongsten (1ste en 2de studiejaar) kunnen terecht bij de Sloebers. Samen met hun leiders duiken de Sloebers elke week onder in een fantasiewereld van drakenvangers, cowboy’s, trollen en nog zoveel meer. Op bivak vallen ze in slaap bij een verhaaltje van de leiding. Een zondag voor Sloebers is een namiddag vol nieuwe ervaringen. Ouders zullen achteraf uren moeten luisteren naar de verhalen van hun jonge zoontjes!

Speelclub

Leeftijd: 8-10 jaar

Al iets ouder, maar eigenlijk nog altijd heel jong, zijn onze Speelclubbers. Met deze afdeling voor kinderen uit het 3de en 4de studiejaar is elke zondag er eentje vol met spelletjes, gekke opdrachten en de origineelste tochten. Elke zondag is een groot avontuur, want op de Chiro mogen kinderen (bijna) alles!

Rakkers

Leeftijd: 10-12 jaar

De kinderen uit het 5de en 6de studiejaar hangen samen met hun Rakkerleiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich als monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten!

Toppers

Leeftijd: 12-14 jaar

De Toppers (1ste en 2de middelbaar) trekken eropuit met de fiets om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en toch nog graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilstaan om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, het hoort er allemaal bij. Zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn! Vanaf deze afdeling zijn er ook examenchiro’s zodat de Chiro kan gelden als aangename ontspanning tijdens het leren.

Kerels

Leeftijd: 14-16 jaar

De Kerels (3de en 4de middelbaar) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht met rugzak en kompas, of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. De Kerels kijken ook al eens buiten de grenzen van hun eigen Chiro. Zij beschikken ook over een eigen kas om op 2-daagse extra coole dingen te doen. Deze kas wordt gespijsd door een zelf georganiseerd pannenkoekenfeest. Ook gaan ze vaak mee op Keti-Aspiweekend, een legendarisch weekend voor Kerels en Aspi’s van alle Chiro’s uit de buurt!

Aspi’s

Leeftijd: 16-18 jaar

De Aspi’s (5de en 6de middelbaar) nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van hun lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Op bivak is de tweedaagse alvast het hoogtepunt. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Ook organiseren ze de Aspi-Fuif, het kleine broertje van Safari-Party.